Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Θαυματουργή λεμονάδα!

Γεια σας κορίτσια! Το σημερινό ποστ αφορά μια καθημερινή μου απόλαυση, με σχεδόν μηδενικές θερμίδες, ταυτόχρονα πολύ πολύ υγιεινή και με αντιοξειδωτική δράση: θα σας δείξω τη δική μου εκδοχή για σπιτική δροσερή λεμονάδα, μάλιστα και με ανθρακικό.. Μπορεί να μην είναι και fanta αλλά να σας πω πράγματι νιώθεις τη διαφορά στο άρωμα αλλά και στη φρεσκάδα γλιτώνοντας παράλληλα τους τόνους ζάχαρης και παίρνοντας πολύτιμες βιταμίνες για τις οποίες ο οργανισμός σας θα σας ευχαριστεί! Το λεμόνι ακόμα, καίει το λίπος και μερικοί επιστήμονες ισχυρίζονται πως έχει και ισχυρή αντικαρκινική δράση. Συνοδεύει επίσης τέλεια το πρωινό αλλά και οποιοδήποτε γεύμα μέσα στην ημέρα. Μιλάμε για ένα πραγματικό δώρο στην υγεία μας!


Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

- 1 λεμόνι (μεγαλούτσικο) ή 2 μικρά -εξαρτάται και από πόσο μας αρέσουν γενικά τα ξινά-
- 1 κουτάκι σόδα ή ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό -από το ψυγείο-
- στύφτη
- στέβια
-σουρωτήρι, κουταλάκι, καλαμάκι, ποτήρι, κούπα (βοηθητική)

προαιρετικά στο τέλος (και όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες) μπορούμε να προσθέσουμε και πάγο.



Όπως θα προσέξατε ήδη, αντικαθιστούμε το έτοιμο στυμμένο βιομηχανικό λεμόνι (αυτό στο κίτρινο μπουκαλάκι, που μόνο λεμόνι δε το λες βασικά..) με φρέσκο λεμόνι που το στύβουμε εκείνη την ώρα πριν να το πιούμε, για να κρατήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες βιταμίνες μπορούμε άθικτες.

Επίσης, αντικαθιστούμε την ζάχαρη ή την φρουκτόζη ή το οποιοδήποτε γλυκαντικό που θα χρησιμοποιούσαμε για να γλυκάνουμε την λεμονάδα μας, με τη Στέβια. Αυτό, εκτός από τον αυτονόητο λόγο των θερμίδων (όσον αφορά την ζάχαρη και τη φρουκτόζη, η οποία εξακολουθεί να έχει περίπου τις ίδιες θερμίδες με την ζάχαρη, απλώς αυτές προέρχονται από τα φρούτα) το κάνουμε και για τον κύριο λόγο που όσοι ασχολούνται με υγιεινή διατροφή και υγιεινό τρόπο ζωης, ενθουσιάστηκαν με την (επιτέλους) καλλιέργεια και την παραγωγή της Στέβιας στην Ελλάδα: διότι η Στέβια είναι ένα φυσικό γλυκαντικό χωρίς πρόσθετες χημικές διεργασίες και με διπλάσια γλυκαντική ουσία από τη ζάχαρη, σε αντίθεση με τα τα υπόλοιπα υποκατάστατα ζάχαρης που κυκλοφορούν στο εμπόριο, που είναι σκέτη χημεία και ουκ ολίγες φορές έχουν κατηγορηθεί ως καρκινογόνα. Εκτός από 100% φυσική, η Στέβια που παράγεται από το φυτό Stevia rebaudiana στηρίζει την ελληνική παραγωγή, καθώς το έδαφος και το κλίμα της Ελλάδας ευνοεί ιδιαίτερα την καλλιέργεια του συγκεκριμένου φυτού. Με το να παρατήσετε, λοιπόν, τις ζαχαρίνες, κάνετε διπλό καλό, μια φορά στον οργανισμό σας και μια στoυς Έλληνες παραγωγούς (οι οποίοι κακά τα ψέμματα χρειάζονται κάτι παραπάνω από λίγη βοήθεια). Το μόνο αρνητικό ίσως που μπορώ να σκεφτώ στο να επιλέξουμε τη Στέβια θα είναι το κόστος της, καθώς επειδή ακόμα η ελληνική παραγωγή της είναι περιορισμένη, η τιμή της θα σας φανεί λίιγο πιο τσιμπημένη σε σχέση με τα άλλα φθηνά μεν, ανθυγιεινά δε γλυκαντικά. Παραθέτω λινκ για όσες θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για τη Στέβια εδώ

Προχωράμε στην εκτέλεση καθώς υπάρχουν ένα-δυο σημεία που θέλουν λίγη προσοχή.

Πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να πιάσουμε τον στύφτη μας..


Αφού έχουμε τον χυμό μας έτοιμο μέσα στην κούπα μας (την βοηθητική), θα πάρουμε ένα ποτήρι και θα βάλουμε περίπου δυο δάχτυλα από την σόδα μας ή το ανθρακούχο μας νερό (εγώ προτιμώ την σόδα γιατί θέλω το ανθρακικό να είναι πιο έντονο, αν και το ανθρακούχο νερό είναι γενικά πιο υγιεινό)

Ύστερα παίρνουμε την Στέβια


που όπως βλέπετε την έχω κατεβάσει κανονικά (την χρησιμοποιώ παντού, από γλυκά μέχρι στα δημητριακά και στον καφέ μου!) και προσθέτουμε 2 κουταλάκια του γλυκού στην σόδα μας (να θυμάστε οτι είναι σχεδόν διπλάσια πιο γλυκιά από την ζάχαρη). Ανακατεύουμε απαλά καθώς η σόδα είναι από τη φύση της λίγο αντιδραστική, ακόμη και με τη Στέβια (κορίτσια, προσέξτε με το λεμόνι ακόμη περισσότερο, κάνει μια χημική ένωση και αφρίζει πολύ στην αρχή, όσο 20 μπύρες κουνημένες, μη μου βάλτε κατευθείαν το χυμό λεμονιού και μετά περιμένετε να ανακατευτεί και με τη Στέβια.. δεν πρόκειται να γίνει! -Από αυτό καταλαβαίνουμε και πόσο ψεύτικο είναι το έτοιμο στυμμένο "λεμόνι" στο κίτρινο μπουκαλάκι, το οποίο δεν κάνει απολύτως τίποτα και κανέναν τσαμπουκά όταν μπαίνει στην σόδα..πρόκειται απλά για χημικά αρωματισμένο νερό!). Ανακατεύουμε λοιπόν σιγά σιγά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και διαυγές κάπως έτσι:


Μετά από αυτό θα πάρουμε το σουρωτήρι και αφού το τοποθετήσουμε πάνω στο ποτήρι σιγά σιγά θα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Σε κάθε μικρή δόση θα περιμένουμε λίγο να κάθεται ο αφρός και ύστερα θα ρίχνουμε κι άλλο.

Τέλος γεμίζουμε με την υπόλοιπη σόδα (αργά και απαλά και αυτό, ε), προσθέτουμε καλαμάκι και πάγο αν θέλουμε και είμαστε έτοιμες! Μπορεί να φαίνεται κόπος αλλά πραγματικά στην πράξη δεν είναι τίποτα. Εγώ το έχω συνηθίσει και το κάνω κάθε πρωί!

Το συνόδευσα με ένα μπωλ φρέσκες φράουλες που είναι και από τα αγαπημένα μου φρούτα (φυσικά πασπάλισα από πάνω με Στέβια) και ετοίμασα ένα γεύμα το οποίο εκτός των άλλων θα κάνει και το δέρμα να λάμψει! Όσες μάσκες δυστυχώς και αν παιδευόμαστε να κάνουμε για να φροντίσουμε το δέρμα μας, αν δεν το φροντίσουμε από μέσα δεν θα μπορέσουν να κάνουν πολλά για εμας. :)

Το χαίρομαι τόσο πολύ που ανοίγει ο καιρός και ο αέρας έχει αρχίσει να μοσχοβολάει από τα λουλούδια (ναι, μιλάω εκ του ασφαλούς, δεν έχω τίποτα από αλλεργίες!) και τελοσπάντων συμβαίνουν όλα αυτά τα πράγματα που μας φέρνουν πιο κοντά στο καλοκαίρι, που πήρα το ανοιξιάτικο μικρό γεύμα μου και βγήκα έξω να το απολαύσω.



 -Προσπαθούσα να μη δίνω σημασία στον stalker γείτονα στο διπλανό μπαλκόνι..

Φυσικά αφού τελείωσα και μπήκα ξανά στην ασφάλεια του ιδιωτικού μου χώρου, βρήκα τους γάτους μου να ανακατεύουν τα μαξιλάρια και να καταστρέφουν τον καναπέ, με τον τρόπο τους.


Ο Γαρίδας

Ο Γαρίδας close up

O Goro ζητώντας να του τρίψω την κοιλιά

Το οποίο φυσικά και έκανα

 Ελπίζω να σας άρεσε το γρήγορο ποστ για την σπιτική θαυματουργή λεμονάδα. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, η ντεγκραντέ μπλούζα μου είναι από τα Stradivarius (δεν έχει πολύ καιρό που την πήρα) και το παντελόνι είναι ένα απλό slim fit μαύρο παντελόνι από τα bershka (αυτό έχει πολύ καιρό που το πήρα, αλλά είναι ένα απλό μαύρο παντελόνι)

Μισώ τις self pics, φαντάζομαι και εσείς το ίδιο, υπομονή μέχρι να πάρω την μηχανούλα μου :)

Ευχαριστώ για την επίσκεψη και αφού περάσατε που περάσατε, πείτε και τίποτα μωρέ :) Πολλά φιλιά σε όλες,

Bellatrix Kiddo


17 σχόλια:

  1. Τέλειο το post, οι φωτο, οι πανέμορφες γατούλες... Αγαπώ τα λεμόνια και φτιάχνω που και που λεμονάδες αλλά δεν είχα σκεφτεί να προσθέσω σόδα και στέβια! Θα το κάνω την επόμενη φορά! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία ιδέα! Γρήγορη και αρκετά απλή! Σίγουρα θα τη δοκιμάσω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία φαίνεται αν και δεν είμαι φαν της λεμονάδας!! Θα την δοκιμάσω πάντως :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μμ, αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε κανείς να πειραματιστεί και με χυμό από πορτοκάλια με τα ίδια ακριβώς υλικά για τα υπόλοιπα; Δεν ξέρω, ίσως βγει φρικτό, ίσως ξεπερνάει και έτοιμα αναψυκτικά (από θέμα υγείας σίγουρα καλύτερο)!

      Διαγραφή
  4. Πού είσαι ρε όμορφη με τα γαριδόγατα; Χάρηκα που σε βρήκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν και δεν είμαι μεγάλη φαν της λεμονάδας θα το δοκιμάσω σίγουρα. Τις φράουλες τις λατρεύω!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως είπα και παραπάνω, ίσως θα μπορούσες να πειραματιστείς με χυμό από πορτοκάλι αντί λεμόνι. Και το πορτοκάλι έχει πολύ ωφέλιμα στοιχεία (τίγκα στην C κλπ) απλά το λεμόνι κάνει θαύματα σε πολλά πράγματα μαζί.

      Διαγραφή
  6. Πολύ ωραίο post,θα τη δοκιμάσω σίγουρα τη συνταγή! :D Για άλλη μια φορά θα σου πω πόσο λατρεύω τις γάτες,κι οι δικοί σου είναι τρελές φάτσες! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ και που να δεις και τους άλλους, σύνολο 4. Τώρα πια βέβαια 3, αλλά ποτέ δε θα σταματήσω να τους σκέφτομαι σαν τετράδα. :( Να τη δοκιμάσεις και αν σου αρέσει να την εντάξεις στο καθημερινό "πρόγραμμα", αξίζει!

      Διαγραφή
  7. ΜΟυ αρεσει πολυ η σπιτικη λεμοναδα!
    Και οι φραουλίτσες ειναι στα αγαπημενα αυτη την εποχή :)

    www.beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάρα πολύ καλός συνδυασμός... Να σε καλά με βοήθησες να κόψω τα αναψυκτικά με αυτή την ηδέα , εδώ και 4 μήνες ούτε που τα έχω αγγίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή